Ekskl. moms | Inkl. moms
phone44 600 440

Palleløftere

Palleløftere fra ErgoLift

 ErgoLift fører et stort udvalg af palleløftere. En palleløfter kan fås i mange forskellige størrelser og variationer. Netop din palleløfter er specielt tilpasset dit behov og din arbejdssituation - lad os rådgive dig til valg af palleløfter.

Hvad er en palleløfter

En palleløfter, eller en pallevogn, som en palleløfter også kaldes, er det rette redskab til steder, hvor der er behov for at løfte og transportere paller og andet gods sikkert fra A til B. Transporten med en palleløfter er en sikker transportform, da den foregår i en relativ lav højde. Med en palleløfter sikrer man altid sikker og korrekt godshåndtering og undgår arbejdsskader fra forkerte løft.

Hvilke opgaver kan jeg bruge en palleløfter til?

En palleløfter er en vogn der er beregnet til at flytte paller med. En palleløfter er udstyret med to gafler, der passer til hullerne på en palle. En palleløfter har et hydrauliksystem i håndtaget, der gør at gaflerne kan løftes mellem 5 og 25 cm. op fra jorden. Når man kører med palleløfteren, skubbes eller trækkes den som en trækvogn Der findes et stort udvalg af palleløftere og det er muligt at vælge imellem både almindelige manuelle palleløftere eller en elektrisk selvkørende palleløfter. Disse bruges ved høj og intensiv ydelse, hvor der er brug for øget fokus på sikkerhed, brugervenlighed og effektivitet.

Hvordan vælger jeg den rigtige palleløfter?

Valget af den rettet palleløfter kan bero på mange forskellige faktorer, såsom f.eks. belastning, pris, anvendelsesområde, størrelse (hvor lange gaflerne skal være), hvor intenst brug der er behov for, plads, hjultype (afhængig af hvilket underlag en palleløfter skal køre på). Der findes derfor et stort udbud af forskellige typer palleløftere, som tilgodeser alle behov.

Hvad er en manuel palleløfter?

Inden for de manuelle palleløftere, som manuelt trækkes eller skubbes, findes der både almindelige og prisvenlige palleløftere, samt varianter med Quick-løft, som løfter hurtigere end de almindelige palleløftere. En manuel palleløfter fås i mange størrelser og til mange forskellige formål. Der findes også en palleløfter til lidt mere specielle behov, som for eksempel rustfrie og galvaniserede palleløfter til rene og våde miljøer, hvor der kræves en høj hygiejnestandard og som er lette at rengøre.

En palleløfter tilbydes med mange forskellige varianter inden for gaffellængde og specielle gaffeltyper (f.eks. lange gafler, bredde gafler eller lav gaffelhøjde), samt palleløftere med ekstra stor løftekapacitet på f.eks. helt op til 2.500 kg.

Udover de manuelle palleløftere, findes der desuden også palleløftere med elektronisk vægt, hvor man nemt og hurtigt kan se vægten på godset der transporteres.

Der findes også sakseløftere, som muliggør ergonomisk håndtering af gods i lidt større højder. Disse findes i både manuelle og elektriske versioner, så der altid er en der passer til netop dine behov. En højtløftende sakseløfter, inden for kategorien palleløfter, kan også fungere som et ergonomiske højdejusterbart arbejdsbord. Højdejusterbare arbejdsborde er ideelle til distributions- og sorteringsopgaver, da de nemt sænkes og hæves til den optimale ergonomiske arbejdshøjde. En højtløftende sakseløfter er en fordel at benytte, hvis godset skal løftes i højden. En højtløftende sakseløfter muliggør håndtering af gods i en mere ergonomisk korrekt arbejdshøjde. Dette er en fordel hvis der f.eks. skal plukkes varer i højden. Sakseløfterne er nemme at betjene, stabile i løftet tilstand og lette at transportere rundt. Højtløftende sakseløftere fås i både manuelle og elektriske versioner, samt med og uden to-delt stempelstok.

Hvad er en elektrisk palleløfter?

De elektriske palleløftere, har motoriseret løft og/eller transport (kørsel), og er specielt velegnet til lang intensiv brug, hvor der er fokus på høj ydelse, brugervenlighed, sikkerhed, effektivitet og hurtighed. Disse selvkørende palleløftere er enten til gående fører eller med førerplatform til føreren. Elektriske palleløftere fås i et stort udvalg med mange forskellige løftekapaciteter og størrelser. På den måde er der altid en model der passer til lige netop dine behov.

1/4 palleløfterne anvendes primært i mindre lagervirksomhede, butikker og supermarkeder, hvor der f.eks. er behov for at flytte rundt på øl- og sodavandskasser, og kan nemt og enkelt håndtere kvartpaller.

Hvad skal jeg vide inden jeg vælger palleløfter?

Alle vores palleløftere fås også med enten lange eller korte gafler. På den måde kan du altid finde den bedste til dig.

Er pladsen f.eks. trang der hvor palleløfteren skal benyttes, kan det være en fordel at vælge en model med korte gafler, hvor manøvreringen nemmere, da en palleløfter med korte gafler behøver mindre plads. Har I omvendt god plads, kan det være en fordel med en palleløfter med lange gafler, da denne kan have mere last, da der kan benyttes større paller. Her kan der benyttes helpaller, hvor der på en palleløfter med korte gafler, kun kan benyttes halvpaller. Alle vores palleløftere har et meget nemt system der gør styringen af dem nem og ubesværet.

Når du vælger en palleløfter, er det vigtigt at vælge de rigtige hjul til det rigtige formål. Underlaget og vægten på godset er afgørende for valg af hjul til din palleløfter. Skal der f.eks. flyttes tungt gods på hårdt underlag, kan let rullende nylon hjul f.eks. være en fordel, da nylonhjulene er meget hårde og tåler det hårde underlag. Polyurethan hjul bruges indenfor mange områder, hvor der stilles krav til f.eks. slidstyrke og holdbarhed. Da polyurethan hjul har en bane af hårdt gummi eller plast, er hjulet støjsvagt og glider let over overfladen. Polyurenyhan hjul er afsmitningsfri, så der ikke efterlades mærker på underlaget. Derudover er polyuretan hjul også optimale til brug på ladet af lastbiler, da de slider mindre på ladet og hjulene.

Udover valg af hjultype er det også vigtigt at vælge om palleløfteren skal have single eller dobbelthjul (boogie hjul). Dobbelthjul gør at vægten bliver fordelt over en større flade, så vægten fordeles mere ligeligt end på et single hjul. Dermed er der bedre vægtfordeling som skåner underlagt, samt giver en bedre stabilitet af lasten. Skal palleløfteren derimod have stor manøvredygtighed kan single hjul være en fordel, da single hjulet nemmere kommer rundt på små områder. Derudover er det også en fordel at benytte single hjul, hvis vægten af lasten er lav.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan en palleløfter løfte?

Vi har palleløftere, der kan løfte mellem 1000 til 3000 kg. afhængig af modellen.

Findes der palleløftere med forskellige gaffellængder?

De fleste af vores palleløftere har en standart gaffellængde på 1150 millimeter. Vores brede sortiment rummer også palleløftere med korte gafler på helt ned til 650 millimeter, og palleløftere med lange gafler helt op til 2500 millimeter.

Skal jeg vælge en palleløfter med nylon eller polyurethanhjul?

Dit valg af hjul afhænger både af opgaven, og det miljø der skal køres i. Nylonhjul giver en let og ubesværet kørsel, og er gode når der skal køres på hårde og jævne gulve. Det bedste valg, når der skal håndteres tungt gods. Polyuretanhjul er blødere og mere stille end nylon, og har en højere kvalitet. Et godt valg ved transport på ujævnt gulv og på lastvognslad.


Ud over vores generelle nyhedsbrev har du også mulighed får at tilmelde dig vores mere specifikke nyhedsbreve.Jeg giver hermed mit samtykke til at ErgoLift må opbevare og benytte mine ovenstående data til håndtering og udsendelse af ErgoLifts nyhedsbrev, idet disse data er underlagt ErgoLifts politik for opbevaring og behandling af persondata, som kan læses på dette link.

Samtykket kan altid trækkes tilbage ved at sende en mail til info@ergolift.dk og afmelding af nyhedsbreve kan også ske ved at klikke på "afmeld nyhedsbrev" på fremsendte nyhedsbrev.