Ekskl. moms | Inkl. moms
phone44 600 440

Donkrafte

Donkrafte fra ErgoLift

ErgoLift fører et bredt udvalg af donkrafte til forskellige formål. Skal du løfte din bil for at udføre reparationer eller skifte dæk, så finder du den rette donkraft under auto donkrafte.

Stort udvalg af donkrafte fra ErgoLift

En donkraft er et redskab eller et produkt der er specialdesignet til at løfte meget tunge emner op i en højde der giver brugeren mulighed for at arbejde ved og med det. En donkraft bruges ofte til at løfte f.eks. biler op fra jorden, så der kan udføres reparationer eller skiftes dæk. Med en donkraft kan du nemt hæve bilen, så hjulene er fri af underladet, hvilket gør det muligt at arbejde ved dem.

Hvilken type donkraft skal jeg vælge?

Der findes et bredt udvalg af donkrafte og det er derfor vigtigt at du finder ud af hvilken type der passer bedst til dine opgaver og behov. Du har ofte ikke behov for et produkt der har en større kapacitet end hvad din bil vejer. Derfor er det vigtigt at kende vægten på emnet der skal bruges til donkraften og vælge en komfortabel og passede kapacitet ud fra dette. I dag er personbiler større og tungere end tidligere og det kan gøre at du med fordel kan vælge en donkraft med højere kapacitet, da der i dag stilles større og større krav til netop vægt på biler. Det er vigtigt at du overvejer kapaciteten på din donkraft og vælger en der har en kapacitet der er højere end den du tænker du skal bruge, da det kan skabe problemer at benytte en donkraft med lavere kapacitet end man bør.

Der findes som udgangspunkt to typer af donkrafte:

Hydraulisk og mekaniske donkrafte. Der stilles forskellige krav til modellerne og det er forskelligt hvordan de fungerer. Du kan ofte benytte dem til samme formål, men det er vigtigt at du finder frem til den salgs der passer bedst til dine behov.

Hydraulisk: En hydraulisk donkraft fungerer således at væske presses gennem et rør inden i selve løftesystemet, hvor der skabes tryk. Væsken der benyttes til dette, består af olie, som pumpes gennem røret fra en indbygget tank i donkraften. En hydraulisk donkraft fås i mange løftekapaciteter og kan løfte vægt på alt fra 0 - 30.000 kg. Derfor er det vigtigt at du kender dit behov for hvor meget vægt produktet bør kunne løfte, da der er mange modeller at vælge igennem. Som noget nyt har vi os ErgoLift og en el hydraulisk donkraft. Denne gør det nemmere end nogensinde at løfte biler op i højden, da denne model er elektrisk og minimerer det manuelle arbejde. Den elektriske donkraft er forsynet med et bærehåndtag, så den let og enkelt kan sættes ind under bilen. Donkraften er udført som et fuldt lukket system som gør at den kan bruges i alle vinkler uden at lække olie.

Mekanisk: En mekanisk donkraft fungerer således at et håndtag eller en gevindstang på maskinen svinger rundt med håndkraft. Håndtaget bruges til at justere løftehøjden på donkraften og bevæger løfteudstyrets bærende dele. En mekanisk donkraft har typisk en lidt lavere kapacitet end de hydrauliske og har en løftekapacitet på op til 10.000 kg.

Hvilke opgaver kan jeg løse med en donkraft?

En donkraft kan benyttes til mange opgaver, men er særdeles velegnede at benytte når der skal udføres reparationer eller hjulskift på biler. Derfor har mange automekanikere stor glæde af at benytte disse. Mange private bruger dem også, hvis de selv udfører lette reparationer eller selv skifter dæk på deres bil. En donkraft kan dog også benyttes til meget andet end at løfte biler. De kan også bruges til at løfte f.eks. tunge stålskabe, pallestablere, palleløftere og meget mere op fra gulvet, hvis der skal udføres reparationer på disse.

Sådan vælger du den rette donkraft

Det er altså vigtigt at kende ens behov til hvad donkraften skal kunne klare. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om løftekapacitet og om du ønsker en mekanisk eller hydraulisk donkraft. Skal du bruge en høj løftekapacitet anbefaler vi altid at du vælger en hydraulisk donkraft, da disse som udgangspunkt har den højeste kapacitet. Kan du derimod klare dig med en donkraft der kan løfte op til 10.000 kg. er en mekanisk donkraft at foretrække. Disse er et mere prisvenligt alternativ til de hydrauliske donkrafte. Vi anbefaler dog altid at du vælger en donkraft med en lidt højere løftekapacitet end du umiddelbart har brug for, så du undgår skader og ulykker, hvis der benyttes for høj vægt til donkraftes kapacitet.

Er du i tvivl om hvilken model du bør vælge og om du skal have noget specifikt tilbehør til din donkraft, så anbefaler vi altid at du kontakter os inden du køber. Vi sidder klar til at guide dig til det rigtige og sikre valg til dine behov.


Ud over vores generelle nyhedsbrev har du også mulighed får at tilmelde dig vores mere specifikke nyhedsbreve.Jeg giver hermed mit samtykke til at ErgoLift må opbevare og benytte mine ovenstående data til håndtering og udsendelse af ErgoLifts nyhedsbrev, idet disse data er underlagt ErgoLifts politik for opbevaring og behandling af persondata, som kan læses på dette link.

Samtykket kan altid trækkes tilbage ved at sende en mail til info@ergolift.dk og afmelding af nyhedsbreve kan også ske ved at klikke på "afmeld nyhedsbrev" på fremsendte nyhedsbrev.